Skip to the content

Begeleide wandelingen

De wandelingen worden begeleid door professionele Nederlandstalige of Engelstalige wandelgidsen. De lokale gidsen organiseren al jaren wandelingen langs de ‘Lycische Weg’ en kennen alle mooiste plekjes. De wandelingen zijn middelzwaar tot zwaar. De wandelpaden zijn niet gevaarlijk maar enige wandelervaring is aangeraden. Stevige wandelschoenen/sandalen zijn noodzakelijk. Onderweg geeft de gids je meer informatie over de cultuur, planten en de geschiedenis van deze prachtige plaats.

Een zeilcruise gecombineerd met fietsen

Fietsen & zeilen is één van de vele mogelijkheden die we aanbieden als vakantieconcept. Hoewel dit op het eerste zicht een ongewone combinatie lijkt, geldt het tegendeel. Er zijn vele bijzonder mooie fietsroutes die passeren langs prachtige natuur en pitoreske dorpjes. 

Afhankelijk van uw eisen zorgen wij voor de verhuur van fietsen of kunt u uw eigen fietsen meenemen. De reizen worden begeleid door een ervaren Engelstalige reisbegeleider, in samenwerking met plaatselijke gidsen. 

Er gaat steeds een wagen mee voor de technische assistentie. 

Graag helpen we u in het samenstellen van uw droomreis! 

Kayakoy - Saklikent - Gizlikent in Fethiye

 • Kayakoy: voorheen Lebessos en Livissi is prachtig tegen de berg gelegen museumdorp, bestaat uit honderden vervallen huizen en kerken dichtbij Fethiye. Tijdens de Turks- Grieks oorlog werden de bewoners in 1922 gedwongen om een dorp wissel te doen. Een wandeling door de restanten van het spookdorp is indrukwekkend.
 • Saklikent: verborgen kloof dichtbij Fethiye. De kloof is 300 meter diep en 18 kilometer lang. Rondom en in de kloof kun je goed afkoelen, het water dat uit de bergen naar beneden stroomt is slechts enkele graden boven nul. Een beetje koud om te zwemmen, maar ideaal om even pootje baden.
 • Gizlikent: Eerst een aantal trappen naar benden dan een verfrissende wandeling door het water in een prachtige natuur. Op het einde kom je aan bij een waterval.

Prijs: 60 euro p.p. inclusief vervoer, ingang museums en middagmaal (exclusief drank). De excursie gaat door vanaf 6 personen aan deze prijs.

Oludeniz, eiland Sint-Nikolas in Fethiye

De zonsopkomst en ondergang zijn een essentieel onderdeel van het reizen. Zonsondergang op het eiland de Sint-Nikolas is gewoon om niet te missen.

Prijs: 10 euro p.p incl. ingang eiland.

Tlos ruïnes, Xanthos, Patara in Fethiye

 • Tlos was een van de grootste en oudste steden in Lycië, gelegen op een heuvel aan de oostzijde van Xanthosvallei. Tlos wordt gezien als een van de belangrijkste religieuze steden van Lycië.
 • Xanthos is een antieke stad in Lycië in het zuidwesten van Turkije. Deze stad is gesticht door een Indo-Europees volk de Lyciërs genaamd.
 • Patara was een oude stad in Lycië en bestaat uit een 18 km lange zandstrand waar de ruïnes verspreid zijn.
  De stad was een belangrijke handels locatie in de oudheid en werd in de legendes gesticht door een zoon van Zeus, Patarus en is ook de geboorteplaats van Sint-Nikolas. In 330 voor Christus viel de stad in de handen van Alexander De Grote.


 

Knidos - Old city Datça

 • Het schiereiland Datça is een lange bergachtige vinger die uit Turkije steekt en de Egeïsche Zee van de Middellandse zee scheidt.

 • Knidos was een oud-Griekse havenstad uit het Dorische deel van de kleinaziatische westkust. Op het westelijke puntje van het schiereiland Datça.
  Wandel met de gids langs de oude ruïnes van de Griekse beschaving. Je bekijkt de ruïnes die in zee uitlopen en bewondert de ronde tempel die aan Aphrodite is gewijd.

 • De Oude stad Datça is bekend voor zijn olijf en amandel producten. Wandel in de kronkelende smalle straatjes en ontdek de gerenoveerde Ottomaanse en Griekse huizen.

Prijs: 35 euro p.p. inclusief vervoer, ingang museums. De excursie gaat door vanaf 6 personen aan deze prijs.

Winehouse Datça

Proef de wijnen van een van de top wijnhuizen van Datça.

Prijs: 35 euro p.p. inclusief vervoer, wijnproeverij, rondleiding, kaasbordje. 

Dalyan rivier

Een unieke ervaring met een mix van cultuur en natuur. Je vaart met een kleine privé boot door het beschermd natuurgebied van Dalyan langs de oude koningsgraven die in de bergen staan. Wij stoppen bij de opgravingen van Kaunos en het İztuzu-strand, een van de belangrijkste nestplaatsen karetschildpad (Caretta caretta) in het Middellandse Zeegebied. Je kan er ook wandelen op een prachtig strand. Bij deze uitstap is ook een bezoekje aan de modderbaden inbegrepen. Aan de zeekant en op het meer en de rivier is er grote kans op het zien van grote schildpadden. Indien gewenst is er ook genoeg mogelijkheid om te zwemmen of vissen bv. op crab.

Prijs: 65 euro p.p. inclusief privé bootje, ingang Kaunos, modderbad en Iztuzu-strand en middagmaal (exclusief drank). De excursie gaat door vanaf 8 personen aan deze prijs.

Rondleiding haven Bozburun

De kapitein neemt je mee in een gezellig karretje. Terwijl je de mooie straten van dit schiereiland bewonderd verteld hij de weetjes van zijn kleine badplaats. Er is ook een bezoekje voorzien aan de haven waar de boten gemaakt en hersteld worden.

Prijs: 7 euro p.p.

Watersporten

Wij organiseren verschillende excursies die helemaal op maat en naar jouw wensen uitgewerkt kunnen worden.

 • Parasailing 
 • Duiken
 • Kano
 • Banaan ride
 • ...

Turkish Bath

Prijs: 60 euro p.p. inclusief taxi, ingang hamam, sauna, peeling, zeepmassage en oliemassage.

Begint het al te kriebelen?

Vraag tijdig je reservatie aan

Wat wilt u beleven? Hoe ziet uw droomreis eruit? Laat het ons weten en dan stellen wij een op maat gemaakte cruise samen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.